Identifiera ditt välmående med en hälsoprofilbedömning

Olika faktorer påverkar hur vi mår och hur väl vi presterar på jobbet. För att du ska må bra och få det stöd av arbetsgivaren du eventuellt behöver kan en hälsoprofilbedömning vara till hjälp.

Hur mår du, egentligen? Du kanske intalar dig att du mår bra. Ignorerar faktorer som stress, deadlines, obekväma kontorsstolar och belysning som ger huvudvärk. Många biter helt enkelt ihop när de är på jobbet. Vägrar erkänna för sig själv, sina kollegor eller sin chef att någonting inte stämmer. Istället blir du successivt svagare, och ditt jobb kommer att bli lidande. Ibland vet du inte ens om att det finns saker som du står ut med – som du inte hade behövt stå ut med. Då kan en hälsoprofilbedömning ge svaren. En sådan analyserar varenda medarbetares situation på jobbet och identifierar riskfaktorer som påverkar ditt välmående, och i längden förmåga att göra ditt jobb.

Hälsoprofilbedömning ger dig svar

Ingen ska behöva må dåligt på sitt jobb. Ingen ska behöva slita ut rygg och axlar eller känna en mental börda över all stress som lagt sig som en blöt filt över din tillvaro. Du ska inte behöva gå med tunga ryggsäckar fylld av alkoholproblem, sömnsvårigheter eller ätstörningar. Det är inte säkert att ditt jobb är orsaken till att du mår som du gör, men det kommer i alla fall att spela roll för arbetet du ska göra. Som arbetsgivare är det därför viktigt att veta hur personalen mår så att den kan hjälpa till. En hälsoprofilbedömning är ett sådant verktyg.