Husmorskurer för håret

Är ditt hår glanslöst och frissigt eller torrt med kliande hårbotten? Här nedan följer några klassiska husmorskurer för håret. Skulle inte de funka så kan du alltid boka en tid hos din frisör i Uppsala så hjälper hen dig få en fin och nyklippt frisyr.

Avkok på nässlor

Samla ihop en bunt med nässlor och koka i några liter vatten. Ta bort nässlorna och använd sedan vattnet för att skölja håret med efter det du tvättat det. Nässelvatten gör ditt hår glansigt. Det sägs dessutom hjälpa mot både håravfall och mjäll. Har du brunt eller rött hår kan färgen fördjupas något av nässelvattnet.

Ägg för torrt eller fett hår

Har du torrt hår skall du framförallt använda gulan i ägget. Vispa ihop äggulan med en sked honung, en sked yoghurt och en sked mandel- eller kokosolja. Vät håret utan och tvätta det och fördela blandningen jämnt i hela håret. Låt verka i ungefär en timme och tvätta sedan håret som vanligt.

Är det snarare så att du besväras av fett hårt är det äggvitan som du skall använda. Börja med att vispa äggvitan så att den blir hård. Blanda sedan försiktigt ner en tesked salt och saften från en pressad citron. Skölj håret och torka det så att det är fuktigt. Massera sedan in blandningen i hårbotten. Låt sitta i en halvtimme och skölj sedan ur blandningen. Var försiktig och använd inte för hett vatten då detta kan få äggvitan att fastna på hårstråna. Tvätta därefter håret som vanligt.

Citron och olja för fnasig hårbotten

En irriterad och flagig hårbotten kan må bättre av lite citron och olja. Den här behandlingen tål att upprepas ungefär varannan vecka. Blanda två matskedar vatten med två matskedar olja och två matskedar pressad citronsaft. Fukta håret och massera in blandningen i hårbotten. Låt verka i cirka tjugo minuter. Skölj ur och tvätta håret som vanligt.

Få tillbaka glansen med yoghurt eller avokado

Använd naturell yoghurt, cirka en halv deciliter för kort hår och en-två decimeter för långt hår. Massera in yoghurten i vått hår och låt sitta i cirka tjugo minuter. Skölj först håret med kallt vatten och använde sedan ljummet vatten. Tvätta håret med schampo.

Skall du använda dig av avokado behöver du en till två frukter som du mosar. Du kan med fördel blanda i lite olja eller yoghurt för att göra det enklare att fördela i håret. Låt det verka i ungefär tjugo minuter, skölj ut och tvätta sedan håret. Undvik avokado om du har fett hår. Läs mer om frisörer på den här hemsidan: https://hairstudiouppsala.com/

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet