Tatuering för att minnas din gamla flamma i Stockholm?

Att hitta ett bra motiv för en tatuering kan vara knepigt. Ibland vill man gadda sig, men vet inte riktigt vad. Kanske har du någon gammal flamma i Stockholm?

Kärlek och tatueringar har alltid hört ihop. Att tatuera in namnet på en älskad fästmö gjorde redan de gamla sjömännen på sin tid. Och kändisar och rockstjärnor också, för den delen. Liksom helt vanliga Svenssons som du.

Om du tänker tatuera in en kärestas namn, bör du dock vara ganska säker på två saker. Ett, att kärleken faktiskt kommer hålla. Och två, att vederbörande inte kommer bli avskräckt av din stora kärleksgest. Att någon tatuerar in ens namn kan faktiskt kännas som lite “too much”. Och du vill ju inte att din permanenta tatuering ska vara det som gör att själva kärleken inte blev så permanent.

Tatuering kan vara konst för konstens skull

Om du nu börjat tvivla på att din gamla flammas namn är rätt motiv för din nästa tatuering i Stockholm kan du faktiskt fråga din tatuerare om råd. Många menar att alla tatueringar måste ha en mycket stark innebörd – men faktiskt brukar inte tatuerare själva hålla med om det.

Tatuering är nämligen en konstform som alla andra. Ibland är motivet personligt förknippat med konstnären (eller målarduken, i det här fallet) – ibland är det konst för konstens egen skull. Diskutera gärna större begrepp som estetik och tekniker när du pratar om din nästa tatuering med din tatuerare. Du kan hitta inspiration till motivet i själva hantverket.